اطلاعات مهم حقوقی :

1-پرداخت نفقه به زن پس از طلاق

یکی از حقوق مالی زن پس از طلاق، پرداخت نفقه از سوی شوهر به وی می‌باشد. شاید جای سوال باشد که چگونه امکان دارد پس از پاره شدن رشته زوجیت، همچنان شوهر ملزم به پرداخت نفقه به زن سابق است؟ پاسخ کاملا روشن و قانونی داده می‌شود. در دو مورد، پس از طلاق هم زن مستحق دریافت نفقه است.

الف) مورد نخست

در طلاق رجعی و در ایام عده، پرداخت نفقه زن به عهده شوهر است.

ب) مورد دوم در طلاق بائن و حامله بودن زن هنگام طلاق، پرداخت نفقه زن تا زمان وضع حمل به عهده شوهر سابق است

2-در صورتی که حضانت فرزند با یکی از والدین باشد نیز

چه از طرف پدری وچه از طرف مادری، مخصوصا پدربزرگ پدری، حق ملاقات با نوه خود را خواهند داشت و در تمام مواردی که دادگاه ملاقات سایر خویشان به ویژه خواهر و برادر کودک را ضروری بداند و یا مفید تشخیص دهد، می‌تواند سرپرست کودک را ملزم به فراهم آوردن اسباب ملاقات با آنان نماید.

3-آیا طلبکار می‌ تواند کل پاداش پایان خدمت بدهکار را توقیف کند؟

به طور کلی به موجب آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی در صورتی که بدهکار وجه نقد یا اموال منقول نزد شخص ثالث داشته باشد، طلبکار می تواند آن را توقیف کند.

حال اگر بدهکار از کارکنان ادارات، سازمان ها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت ، شرکت‌های دولتی، شهرداریها، بانک‌ها شرکت‌ها، و نهادها ، بنیادها، بنگاه های خصوصی و نظایر آن باشد و دارای افراد واجب النفقه باشد یک چهارم و در صورتی که افراد واجب النفقه نداشته باشد، یک سوم از حقوق و مزایای او توسط طلبکار قابل توقیف است.

اخیراً طی پرسش به عمل آمده از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در مورد تفسیر کلمه مزایا در ماده ۸۳ آیین نامه مذکور، بیان شده است که مزایا شامل مزایای مستمر و غیرمستمر می‌ شود؛ اما نکته قابل توجه آن است که پاداش پایان خدمت به عنوان حق سنوات کلا قابل بازداشت می باشد.

4-صلح عمری:

انتقال ملک بعد از فوت به شخص مورد نظر بدون انحصار وراثت

تا زمان زنده بودن مالک حق استفاده و اجاره دادن ملک را دارد.

هر موقع مالک بخواهد ملک را به شرایط قبل برمیگرداند.

 

نرخ دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۲ ، در ماه های غیر حرام یا عادی ، 900 میلیون تومان و در ماه های حرام ، معادل 1 میلیارد و 200 میلیون تومان می باشد. نحوه تعیین دیه سال 1402 ، توسط رئیس قوه قضاییه می باشد.

در اسلام، چهار ماه هجری قمری از جمله ذیقعده، ذیحجه، محرم و رجب، ماه‌های حرام هستند.

طبق قانون تملک آپارتمان ها:

1- گذاشتن وسایل و یا پارک موتور و دوچرخه در در راه پله آپارتمان ها ممنوع است.

2- کسانی که پارکینگ دارند، می توانند به جای خودرو، موتور و یا دوچرخه را در پارکینگ خود پارک کنند.

3- به غیر از پارک خودرو، اگر جایی اضافه در محل اختصاصی پارکینگ شما وجود داشته باشد، می توانید موتور یا دوچرخه خود را نیز پارک کنید و الا پارک آنها در پارکینگ دیگران یا قسمت های مشاعی، تصرف در اموال دیگران و ممنوع می باشد مگر با موافقت همه مالکان و ساکنین.

4- به غیر از خودرو، موتور و دوچرخه، گذاشتن

وسایل دیگر در پارکینگ ممنوع است.

 

مهلت قانونی شکایت کارگران در اداره کار برای دریافت حق و حقوق چند روز است؟

در خصوص شکایت کارگران از کارفرمایان درباره حقوق، مزایا و حق بیمه هیچگونه محدودیت زمانی ندارد. به استناد دادنامه هیات عمومی دیوان عدالت اداری شماره 392، هر زمانی که کارگر بخواهد اقدام کند، می تواند از طریق مراجع حل اختلاف وزارت کار پیگیری و مطالبه حق و حقوق خود را داشته باشد. یعنی اگر شش ماه یا پنج سال گذشت و حتی فوت کارگر بعد از چند سال، وراث قانونی این شخص می توانند اقدام کنند و مطالبات خود را مطرح کنند.

🔹پس اگر حق و حقوقی نسبت به زمان اشتغال یا پایان کار کارگر، پرداختی نشده باشد، محدودیت زمانی برای ثبت شکایت و پیگیری وجود

✍ آیا در تهیه مسکن، ملاک شان زوجه هست یااستطاعت مالی زوج؟

✅پاسخ:

ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی در تهیه مسکن، ملاک شان زن است نه استطاعت مالی زوج و تشخیص با دادگاه است.

🔻 نکته مهم اینکه شوهر باید در شهر محل سکونت خود منزل برای زوجه تهیه کند.

🔻در پرونده های بسیاری دیده ایم که شوهر جهت سنگ اندازی اقدام به تهیه مسکن مستقل در شهر دیگری کرده است که در مقام دفاع گفته شده که هدف تهیه مسکن مستقل زندگی مشترک زوجین است و نه تنهایی زندگی کردن زوجه.

🔻مضافا بر اینکه زوج عملا در شهر دیگری مشغول به کار است و امکان سکونت در منزل یا در شهر
دیگر نیست.
👈همانطور که گفته شد، در نهایت دادگاه زوج را ملزم به تهیه مسکن متناسب با شان زوج می کند. حال سوال اینجاست که اگر شوهر به رای دادگاه عمل نکند چه ضمانت اجرایی خواهد داشت؟

🔻بدیهی است که زوجه می تواند به استناد رای دادگاه و اقدام نکردن شوهر به تهیه مسکن، برای مطالبه نفقه کند اما نکته مهم این است این موضوع از موجبات عسر و حرج زوجه و طلاق نیز هست.

📌سوال

سلام جناب وکیل من به همسرم وکالت طلاق دادم ولی الان پشیمونم آیا میتونم این وکالت باطل کنم؟ 

✅پاسخ

سلام وقت شما بخیر 
بله تحت شرایطی این مورد امکان پذیر است و باید مشخص شود: 

 الف: وکالت  با حق عزل است یا بلاعزل
ب: مدت دار است یا فاقد مدت 
ج: حق ضم وکیل دارند یا خیر 
د: در صورت بلاعزل بودن عقد خارج لازمی واقع شده است یا خیر.

📌سوال

سلام روز خوش 
میخواستم بدونم در چه حالتی امکان تخلیه ملک فوری وجود دارد؟ 

 ✅پاسخ

سلام وقت شما بخیر 
مدت اجاره منقضی شده باشد.
یا مستاجر بیش از سه ماه مبلغ اجاره را پرداخت نکرده باشد. یا اینکه کاری برخلاف قرارداد اجاره انجام داده باشد. البته شرط عدم پرداخت بیشتر از سه ماه در اجاره نامه بصورت چاپی درج شده است و امکان تغییر با توافق طرفین دارد.

شرایط طلاق توافقی چیست؟
به طور خلاصه توافقی به نوعی از طلاق گفته می شود که زوجين به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند و هر توافقی که آنها در خصوص مهريه، نفقه، جهیزيه، حضانت و ملاقات فرزند داشته باشند از نظر دادگاه محترم و قابل قبول خواهد بود. به شرطی که توافق در راستای مسائل مربوط به زوجیت مثل مهریه ، نفقه زن، اجرت المثل ، حضانت و  نفقه فرزندان باشد.
 به عنوان مثال زوجین توافق مي کنند زوجه مهريه را در قبال طلاق ببخشد يا کل آن را دريافت کند و يا با شرايط توافق شده مهريه پرداخت شود و یا حتی قسمتی از مهریه بذل و قسمتی دیگر پرداخت شود. بنابراین تمام موارد توافق در راي دادگاه منعکس خواهد شد و قابليت اجرا دارد.
بعضی سایت های حقوقی به اشتباه نوشته اند که قانون طلاق توافقی وجود ندارد و فقط رویه رایج دادگاه های خانواده است که کاملا اشتباه است در قانون حمایت خانواده و آیین نامه اجرایی آن به صراحت در خصوص شرایط و مراحل طلاق توافقی توضیح مفصل داده شده است.
رویه و شرایط طلاق توافقی گروه وکلای پارسای چنین است که در بدو امر توافقات زن و شوهر از آنها پرسیده میشود و سپس صورتجلسه شده و به امضاء ایشان میرسد و در ادامه به وکالت از زوجین دادخواست طلاق ثبت و رای دادگاه طبق توافق آنها از دادگاه خانواده اخذ میشود. نکته قابل توجه اینکه با الکترونیکی شدن وکالت دادن به وکیل دادگستری امکان عدم حضور فیریکی در دفتر وکالت هم وجود دارد. با این توضیح که وکالت از طریق درخواست وکیل و تایید موکل در سامانه ثنا قوه قضاییه انجام میشود. با این وصف از همه کشور میتوان قرارداد وکالت دادگستری در سامانه ثنا ثبت کرد.
نکته: فرض کنید زن و شوهر در آپارتمانی با هم شریک هستند نحوه توافق آنها در مورد استفاده یا فروش ملک مشترک ارتباطی به دادگاه خانواده ندارد اگرچه که توافق مکتوب آنها بین ایشان در مورد اموال مشترک معتبر و در دادگاه دیگر قابلیت استناد دارد ولی در رای طلاق نوشته نمیشود لااقل رویه دادگاه های خانواده تهران اینگونه است.